Dus jij bent op zoek naar een ervaren tekstschrijver in Friesland, of specifiek een copywriter in Leeuwarden?

Een tekstschrijver in Friesland met ruime ervaring, reële tarieven en een brede interesse? Een copywriter die flexibel en betrouwbaar is en bovenal steengoede teksten levert? Zoek dan niet verder, want dat ben ik, Eelco Kersloot. 

Graag vertel ik je wie ik ben, wat me beweegt en waarom ik jou goed kan helpen. Daarna wil ik snel meer van jou weten.

Eelco van Kersvers Content & Strategie
Hoi, mijn naam is Eelco Kersloot. Ik ben freelance tekstschrijver en help jou graag met heldere teksten en adviezen.

Ik ging van Friesland naar Utrecht en Groningen – en weer terug

Geboren (1987) en opgegroeid in Friesland ben ik, na omzwervingen als student in Utrecht en Groningen, in Leeuwarden komen wonen. Pracht stadsje! Ik werkte jarenlang met veel plezier als tekstschrijver en communicatieadviseur bij een bureau in Leeuwarden, voordat ik op 1 januari 2016 voor mezelf begon. Een sprong in het diepe. Maar ook een sprong vooruit, kan ik nu zeggen. Het leven als freelance tekstschrijver en adviseur bevalt me hartstikke goed.

Het is de combinatie van tekstschrijven en advies

Wat ik doe? Ik werk als freelance copywriter / tekstschrijver voor hele verschillende organisaties, in Friesland er erbuiten. Van overheden tot webshops. Op mijn homepage vind je een aantal opdrachtgevers die ik – afhankelijk van de samenwerking – adviseer en/of van inhoud voorzie. Juist die combinatie van het praktische en strategische maakt dat ik mijn werk zo leuk vind. Bovendien past het enerzijds bij mijn (schrijf)talent en creatieve geest, en anderzijds bij mijn strategische achtergrond.

In actie als tekstschrijver vanaf mijn kantoor in Leeuwarden

In de onderstaande video krijg je een indruk van mijn werkdag als copywriter en communicatieadviseur. Ik bereid voor, houd interviews, ga aan de slag met – in dit geval – een contentstrategie en schrijf teksten. Ik deel mijn kantoor met online marketeers en video- en animatiemakers. Dat is niet toevallig. We kennen elkaar al jaren en weten precies wat we aan elkaar hebben. En misschien wel het belangrijkst: we delen dezelfde instelling; écht van waarde zijn voor onze klanten. Samenwerken is zo een makkie.

Ruime ervaring in (bijna) alle soorten teksten

Met ruim 10 jaar schrijfervaring in alle tekstsoorten die je kunt bedenken, weet ik zeker dat ik de teksten kan schrijven die jij zoekt. Helder en pakkend. In de toon en stijl van jouw organisatie. Voor offline hetzij online gebruik. En altijd vanuit een onderliggende gedachte, een strategie. Of die er nu al ligt, of dat ik die samen jou ontwikkel; als er maar iets van een fundament is.

Een greep uit de teksten die ik schrijf:

 • Merkverhalen / brand stories
 • Teksten voor websites, ook seo
 • Whitepapers
 • E-mailings
 • Blogs
 • Social media posts
 • Voiceover-teksten
 • Journalistieke artikelen
 • (Redigeren) subsidieaanvragen
 • Boekjes
 • Vacatureteksten
 • Brochures, flyers, mailings en ander drukwerk

Tekstschrijver website gezocht?

Als tekstschrijver heb ik al menig website onderhanden genomen. Schrijven voor websites is een vak apart. Een leuk en uitdagend vak als je het mij vraagt, elke webtekst weer. Waarom? Dat zit ‘m voor mij in het wonderlijke gedrag van een websitebezoeker. Deze heeft haast en enorm veel verleidingen te weerstaan; met 1 klik is ‘ie weg. Gevolg is dat hij de teksten op jouw website in eerste instantie niet leest, maar scant. Dat vraagt veel van de volgorde, opbouw, titels en structuur van je teksten. Heeft jouw websitebezoeker – dankzij mijn geoptimaliseerde teksten – gevonden wat hij zocht, pas dan gaat hij lezen. Maar ook dan moet je als tekstschrijver de aandacht zien vast te houden. Hoe? Met bondige, prettig leesbare en kraakheldere teksten. Laat dat maar aan mij over.

cursus (seo) tekstschrijven website
Regelmatig geef ik een cursus tekstschrijven voor websites.
Seo schrijven – Ik kan jouw teksten optimaliseren voor zoekmachines

En natuurlijk kan ik de teksten voor jouw website seo-proof schrijven. Ik ben een ervaren seo-tekstschrijver. Dat betekent dat ik precies weet hoe, waar en hoeveel keywords ik moet verwerken om een webtekst zowel te laten scoren bij zoekmachines als bij menselijke lezers. Als je wil kan ik ook de keywordanalyse voor je doen, meta-teksten schrijven, de Yoast seo-plugin inrichten, meten hoe jouw seo-pagina’s vervolgens presteren en over een langere termijn optimalisaties uitvoeren. Want wil je blijven scoren op bepaalde zoekwoorden, dan zul je de seo-teksten van je website regelmatig moeten updaten en verrijken. Ik leg je hier graag meer over uit.

Voor zulke reacties doe je het als tekstschrijver

Ik hecht veel waarde aan flexibiliteit, kwaliteit en duurzame relaties. Dat ik veel vaste opdrachtgevers heb is dan ook niet toevallig. Al sta ik altijd open voor een leuke ‘losse’ klus. Vaste klant of losse klus; elke tekst die ik schrijf moet perfect bij mijn opdrachtgever passen. Vaak lukt dat, met leuke reacties tot gevolg:

review tekstschrijver friesland
Lastige materie simpel maken. Het is de essentie van tekstschrijven. Het blijft leuk om te horen dat dat gelukt is.
review copywriter leeuwarden
Een goede copywriter vindt de juiste toon en stijl.
review tekstschrijver friesland leeuwarden
Een tekst insturen blijft spannend als tekstschrijver. Maar als je dan zo’n reactie krijgt…

En nu over jou – en de reden dat je een tekstschrijver zoekt

Zo. Nu wil ik graag meer over jou weten. Wie ben je, hoe ziet je organisatie eruit en wat zoek jij in een tekstschrijver annex copywriter? Is het:

 • Kwaliteit (keer op keer versteld staan van de kernachtige boodschap en precies de juiste toon)
 • Flexibiliteit (je wilt geen ‘ticket moeten inschieten’…)
 • Creativiteit (die gevatte advertentiekop had je nooit zelf kunnen bedenken)
 • Inlevingsvermogen (als de doelgroep zich hier niet door aangesproken voelt.. Wauw!)
 • Ervaring (niet alleen met tekstschrijven, maar ook met advies en toepassingen als Mailchimp, WordPress, Photoshop, Google ads en Facebook ads)
 • Super goede prijs-kwaliteitsverhouding (een gewoon tarief voor ongewoon goede teksten)

Laat me weten wat jij zoekt in een tekstschrijver

Laat mij weten wat jij belangrijk vindt bij het werken met een copywriter / tekstschrijver. Dan vertel ik je graag of ik daaraan voldoe, of niet. Daar ben ik heel eerlijk in. Zullen we dat doen op mijn kantoor in Leeuwarden, in een café elders in Friesland, of gewoon bij jou op de zaak? Ik ben flexibel zoals je las.

Stuur me gerust een mailtje of appje, maar bellen mag natuurlijk ook. Ook ‘s avonds of in het weekend vind ik dat geen probleem. Onderaan de pagina vind je mijn contactgegevens. Tot snel?

Hartelijke groet,

Eelco Kersloot
Kersvers Content & Strategie

Copywriter / Tekstschrijver / Communicatieadviseur
Sixmastraat 3 in Leeuwarden, Friesland
06 52 48 38 29