Ben jij op zoek naar een ervaren tekstschrijver in Friesland, of specifiek een copywriter in Leeuwarden? Dan zit je hier goed

Mijn naam is Eelco Kersloot, leuk dat je er bent. Ik ben een tekstschrijver uit Friesland met 10 jaar ervaring in de meest uiteenlopende tekstsoorten. Een copywriter die flexibel, betrokken en meedenkend is, maar bovenal kwaliteit levert. Spreekt dat je aan, lees dan verder. Graag vertel ik je wie ik ben, wat anderen van mij vinden en hoe ik jou kan helpen. Daarna wil ik snel meer van jou weten. Deal?

Eelco Kersloot, tekstschrijver uit Leeuwarden, Friesland
Als freelance tekstschrijver schrijf ik teksten die jouw doelen bereiken.

‘Hij laat zien dat goede teksten schrijven een vak is’

“Ik heb inmiddels vanuit meerdere functies en werkgevers samengewerkt met Eelco. Eelco is een toegankelijke professional die iedere klus goed voorbereid aanpakt. Hij denkt goed mee en is positief kritisch waar nodig. Eelco komt zijn afspraken na en heeft mijn verwachtingen tot nu toe nog iedere keer weten te overtreffen. Hij laat mij steeds weer zien dat het schrijven van goede teksten echt een vak is.”

– Chiel Hoekstra Projectmanager Marketing, IJssel Technologie

Ik ging van Friesland naar Groningen – en weer terug

Geboren en opgegroeid in Friesland ben ik, na omzwervingen als student in Groningen en (heel even) Utrecht, in Leeuwarden komen wonen. Pracht stadsje! Ik werkte jarenlang met veel plezier als tekstschrijver en communicatieadviseur bij een bureau in Leeuwarden, voordat ik op 1 januari 2016 voor mezelf begon. Een sprong in het diepe. Maar ook een sprong vooruit, kan ik nu zeggen. Het leven als freelance tekstschrijver en adviseur bevalt me hartstikke goed.

De combi van tekstschrijven en advies, dat maakt het zo leuk

Wat ik doe? Ik werk als freelance copywriter / tekstschrijver voor hele verschillende organisaties, in Friesland en erbuiten. Van overheden tot webshops. Op mijn homepage vind je een aantal opdrachtgevers die ik – afhankelijk van de samenwerking – adviseer en/of van inhoud voorzie. Juist die combinatie van het praktische en strategische maakt dat ik mijn werk zo leuk vind. Bovendien past het enerzijds bij mijn (schrijf)talent en creatieve geest, en anderzijds bij mijn strategische achtergrond.

In actie als tekstschrijver vanuit mijn kantoor in Leeuwarden


Met de video hierboven krijg je een indruk van mijn werkdag als copywriter en communicatieadviseur. Ik bereid voor, houd interviews, ga aan de slag met – in dit geval – een contentstrategie en schrijf teksten. Ik deel mijn kantoor met online marketeers en video- en animatiemakers. Dat is niet toevallig. We kennen elkaar al jaren en weten precies wat we aan elkaar hebben. En misschien wel het belangrijkst: we delen dezelfde instelling; écht van waarde zijn voor onze klanten. Samenwerken is zo een makkie.

‘Het resultaat is bijna altijd spot-on’

“Bij Pixl werken we graag samen met partners die in hun vak veel beter zijn dan wijzelf. Dat is op gebied van tekstschrijven en contentstrategie niet anders. De samenwerking met Kersvers past heel goed bij ons. Er wordt goed geluisterd naar ons en de opdrachtgever, en wanneer nodig wordt er kritisch doorgevraagd en meegedacht. Vervolgens is het resultaat bijna altijd ‘spot-on’, revisies zijn nauwelijks nodig. Het maakt het samenwerken prettig, persoonlijk en heel efficiënt!”

– Erwin Manten, directeur Pixl Online Marketing

Ruime ervaring in (bijna) alle soorten teksten

Met ruim 10 jaar schrijfervaring in alle tekstsoorten die je kunt bedenken, weet ik zeker dat ik de teksten kan schrijven die jij zoekt. Helder en pakkend. In de toon en stijl van jouw organisatie. Voor offline hetzij online gebruik. En altijd vanuit een onderliggende gedachte, een strategie. Of die er nu al ligt, of dat ik die samen jou ontwikkel; als er maar iets van een fundament is.

Een greep uit de teksten die ik schrijf:

 • Merkverhalen / brand stories
 • Teksten voor websites, ook Seo uiteraard
 • Microteksten voor apps
 • Whitepapers
 • E-mailings
 • Blogs
 • Social media posts en ads
 • Voiceover-teksten
 • Journalistieke artikelen
 • (Redigeren) subsidieaanvragen
 • Boekjes / ghost writing
 • Vacatureteksten
 • Brochures, flyers, mailings en ander drukwerk

‘Hij weet de essentie boven water te halen’

“Eelco is communicatief sterk en weet informatie goed om te zetten naar een logisch verhaal. Niet alleen op papier maar ook tijdens het filmen. We nemen Eelco graag mee wanneer we (inhoudelijke) interviews afnemen. Hij weet heel goed de essentie boven water te halen.”

– Ruben de Vries, eigenaar Beeldkrullend

De tekstschrijver voor je website

Als tekstschrijver heb ik al menig website onderhanden genomen. Schrijven voor websites is een vak apart. Een leuk en uitdagend vak als je het mij vraagt, elke website weer. Waarom? Dat zit ‘m voor mij in het wonderlijke gedrag van een websitebezoeker. Deze heeft haast en enorm veel verleidingen te weerstaan; met 1 klik is ‘ie weg. Gevolg is dat de teksten op jouw website in eerste instantie niet worden gelezen, maar gescand. Dat vraagt veel van de volgorde, opbouw, titels en structuur van je teksten. Heeft jouw websitebezoeker – dankzij mijn geoptimaliseerde teksten – gevonden wat hij zocht, pas dan gaat hij de content écht lezen. Vanaf dat moment moet je als tekstschrijver de aandacht zien vast te houden en de bezoeker over laten gaan op een gewenste actie (conversie). Hoe? Met bondige, kraakheldere teksten die je (vaak letterlijk) aanspreken. Laat dat maar aan mij over.

cursus (seo) tekstschrijven website
Regelmatig geef ik een cursus tekstschrijven voor websites.

‘Je blijft lezen’

Eerst schreef ik alle teksten zelf, maar na de samenwerking met Eelco kwam ik er toch achter dat schrijven een talent is. Eelco heeft een mooie schrijfstijl waardoor je door blijft lezen. Het gemiddeld aantal pagina’s per bezoek is daardoor met 70% gestegen en de gemiddelde tijdsduur op de website is met 40% gestegen.

– Harold Renkema, Care4More

Seo tekstschrijver – Ik kan jouw teksten optimaliseren voor zoekmachines

En natuurlijk kan ik de teksten voor jouw website seo-proof schrijven. Ik ben een ervaren seo tekstschrijver. Dat betekent dat ik precies weet hoe, waar en hoeveel keywords ik moet verwerken om een webtekst zowel te laten scoren bij zoekmachines als bij menselijke lezers. Als je wil kan ik ook de keywordanalyse voor je doen, je meta-teksten schrijven, de Yoast seo plugin inrichten, meten hoe jouw seo teksten vervolgens presteren en over een langere termijn optimalisaties uitvoeren. Want wil je blijven scoren op bepaalde zoekwoorden, dan zul je de seo teksten van je website regelmatig moeten updaten en verrijken. Ik leg je hier graag meer over uit met een kop koffie erbij.

Voor zulke reacties doe je het als tekstschrijver

Ik hecht veel waarde aan flexibiliteit, kwaliteit en duurzame relaties. Dat ik veel vaste opdrachtgevers heb is dan ook niet toevallig. Al sta ik altijd open voor een leuke ‘losse’ klus. Vaste klant of losse klus; elke tekst die ik schrijf moet perfect bij mijn opdrachtgever passen. Vaak lukt dat, met leuke reacties tot gevolg:

review tekstschrijver friesland
Lastige materie simpel maken. Het is de essentie van tekstschrijven. Het blijft leuk om te horen dat dat gelukt is.
review copywriter leeuwarden
Een goede copywriter vindt de juiste toon en stijl.
review tekstschrijver friesland leeuwarden
Een tekst insturen blijft spannend als tekstschrijver. Maar als je dan zo’n reactie krijgt…

En nu over jou – en de reden dat je een tekstschrijver wilt inhuren

Zo. Nu wil ik graag meer over jou weten. Wie ben je, hoe ziet je organisatie eruit, houd je ook zo van sport, slenteren door oude steden en series als Narco’s? En, niet onbelangrijk: Wat zoek je in een tekstschrijver annex copywriter?

Ga je een tekstschrijver inhuren, dan wil je:

 • Kwaliteit (keer op keer versteld staan van de kernachtige boodschap en precies de juiste toon)
 • Flexibiliteit (geen ‘ticket moeten inschieten’ maar iemand die direct meedenkt)
 • Creativiteit (die gevatte advertentiekop had je nooit zelf kunnen bedenken)
 • Effectiviteit (een boost voor je CTR en conversieratio)
 • Inlevingsvermogen (als de doelgroep zich hier niet door aangesproken voelt.. Wauw!)
 • Kennis van online marketing (Seo, conversies, cms’en, e-mailmarketing, analytics, social advertising; check!)
 • Ervaring (zo’n 10 jaar met tekstschrijven, advies en interviewen, maar ook met toepassingen als Mailchimp, WordPress, Photoshop, Google ads en Facebook ads)
 • Iemand die kennis kan overbrengen (een workshop tekstschrijven met tips en trucs waarvan je handen gaan jeuken)
 • Een super goede prijs-kwaliteitsverhouding (een gewoon tarief voor ongewoon goede teksten)

‘Flexibiliteit is waarmee Eelco zich onderscheidt’

De samenwerking met Eelco heeft ertoe geleid dat onze wervingsteksten veel beter in elkaar steken en zonder fouten zijn. Maar het is vooral de flexibiliteit waarmee Eelco zich onderscheidt van zijn concurrentie.

– Reimer te Velde, directeur Effectus-HR

Laat me weten wat jij zoekt in een tekstschrijver

Laat mij weten wat jij belangrijk vindt bij het werken met een copywriter / tekstschrijver. Dan vertel ik je graag of ik daaraan voldoe, of niet. Daar ben ik heel eerlijk in. Zullen we dat doen op mijn kantoor in Leeuwarden, in een café elders in Friesland, of gewoon bij jou op de zaak? Ik ben flexibel zoals je las.

Stuur me gerust een mailtje of appje, maar bellen mag natuurlijk ook. Ook ‘s avonds of in het weekend vind ik dat geen probleem. Onderaan de pagina vind je mijn contactgegevens. Spreek ik je snel?

Hartelijke groet,

Eelco Kersloot
Eigenaar Kersvers Content & Strategie

Copywriter / TekstschrijverCommunicatieadviseur
Sixmastraat 3 in Leeuwarden, Friesland
06 52 48 38 29

Tekstschrijver Leeuwarden