Ben jij er klaar voor? Voor de tijd van borrels, lekker eten en gezelligheid? Ik wel. En ik heb er nog zin in ook! Afgelopen vrijdag stond mijn eerste kerstborrel op de agenda, morgen is de volgende, en dat is nog niet de laatste. 

  Heel veel plezier tijdens de Spotlight Tour! We kijken uit naar je komst.

  Het hoort bij het leven als freelancer. Je hebt verschillende opdrachtgevers waar je wekelijks over de vloer komt. Je hebt er een werkplek, een eigen mailadres, je staat soms op de website en wordt uitgenodigd voor uitjes als de kerstborrel. Je hoort erbij, je hoort bij het team. Of eigenlijk: bij verschillende teams.

  “Vandaag: precies twee jaar nadat ik mijn vakantiedagen opnam om Kersvers te starten”

  Zie het als een muzikant die in verschillende bandjes speelt. Ieder bandje heeft zijn eigen dynamiek, zijn eigen oefenruimte, zijn eigen manier van werken en zijn eigen doelen. Van spelen op de Fryske Joen in het WTC tot drie keer de Ziggo Dome uitverkopen. En ik, ik pas mijn expertise zo goed en efficiënt mogelijk toe in de tijd die ik wekelijks meespeel. Ook buiten repetitietijd oefen ik natuurlijk. Ik bereid voor en blijf op de hoogte. Flexibiliteit is daarbij het toverwoord.

  Veel mensen, inclusief jezelf wellicht, moeten niet denken aan zo’n versnipperde baan. Maar ik hou ervan. Werk ik maandags als contentmanager voor een grote webshop, ben ik dinsdags aan de slag als marketing- en communicatieadviseur bij een provinciaal adviesorgaan, stap ik woensdag in de auto naar één van de Friese musea die ik ondersteun en stort ik me donderdag en vrijdag op schrijf- en strategieklussen, vaak in samenwerking met mijn kantoorgenoten van Pixl en Beeldkrullend.

  December is voor mij behalve een maand van gezelligheid en goede voornemens, ook een moment om even terug te kijken. Niet te lang, maar wel heel bewust. Zeker nu ik mijn eigen boontjes dop. En zeker vandaag: precies twee jaar nadat ik mijn vakantiedagen opnam om de start van Kersvers voor te bereiden, twee weken later.

  Sindsdien is er veel gebeurd. Ik kreeg mijn eerste opdrachten. Ervoer de onzekerheid van ‘gaat dit wel lukken’. Kreeg klussen van de meest uiteenlopende organisaties, van Shell tot Landschapsbeheer Groningen. Leerde boekhouden. Vond ‘vaste’ opdrachtgevers waar ik helemaal mijn ei in kwijt kan. Opende na de nodige klusdagen een nieuw kantoor met mijn collega’s (want zo voelt het) van Pixl en Beeldkrullend. En kijk ik nu terug op mijn eerste jaren als ondernemer. En morgen nóg eens, maar dan met een biertje in mijn hand.

  Super vervelend al die gezelligheid 😉

  Als collega, relatie of vriend wens ik je een hele gezellige borreltijd, fijne kerstdagen en alvast een mooi, gezond 2018.

  Hartelijke groet,
  Eelco